INSTELLINGEN

Instellingen

In het menu Instellingen vind je de volgende onderdelen:

Algemeen: Pas eventueel de sitetitel aan. Pas eventueel de site omschrijving aan. Klik bij Tijdzone op q en klik op UTC+1. Klik bij Datum notatie op een aanvinkcirkeltje bij de gewenste tijdaanduiding. Vul bij E-mailadres een e-mailadres voor administratieve doeleinden in. Bepaal zelf wat je eventueel nog meer wilt aanpassen

Schrijven: Hier kun je o.a. opgeven dat er via e-mail berichten op de website kunnen worden geplaatst. Bij Formatting staat standaard de 1e optie aangevinkt. Controleer dat. De rest is alleen interessant als je een blog-site maakt.

Lezen: Hier kun je o.a. opgeven hoeveel berichten een webpagina maximaal weergeeft. Op deze pagina geef je (straks) ook aan wat de startpagina van je website moet zijn. Bij Zichtbaarheid site klik je de 1e optie “Laat zoekmachines je site indexeren” aan. De rest is alleen interessant als je een blog-site maakt.

Discussie: Hier kun je instellingen opgeven voor je weblog resp. reacties op een website. Dit onderdeel is alleen interessant als je een blog-site maakt.

Media: Hier kun je instellingen opgeven voor m.n. de afmetingen van foto’s. Standaard staan de afmetingen goed.

Permalinks: Elke webpagina krijgt een eigen webadres, zodat die pagina snel te vinden is bijv. via een link; ook zoekmachines maken er gebruik van. Hier geef je de instellingen op waaraan die permalinks moeten voldoen. Advies: kies hier voor de optie berichtnaam

Privacy: Hier kun je een privacybeleid-pagina selecteren (gebaseerd op AVG-privacywetgeving)

Let op: Er kunnen ook nog andere opties in het menu Instellingen staan. Dit is o.a. afhankelijk van de keuze voor betaalde / gratis webhosting en geïnstalleerde plugins. 

Reacties

“. . . Leo geeft je tijdens de workshop/cursus praktische uitleg, zodat je er zelf snel mee aan de slag kunt . . .”

“. . . Leo heeft een digitale handleiding samengesteld, die hij voortdurend up-to-date houdt en aanpast aan de workshop/cursus; handig om thuis bij de hand te hebben als je aan je website werkt  . . .”

“. . . Mijn laptop was zó traag geworden, vreselijk. Leo heeft hem toen een grote beurt (APK 😉) gegeven en daarna liep-ie weer als een zonnetje  . . .”

“. . . We leverden de teksten voor de pagina’s aan evenals onze wensen t.a.v. de lay-out van de website en Leo zorgde dat het goed kwam: klasse! . . .”

“. . . Leo kan niet alleen een website voor je bouwen, maar hij kan je ook uitleggen hoe je (de inhoud van) de website vervolgens kunt bijhouden en je domein kunt beheren, da’s pas handig! . . .”

“. . .Ik ben niet zo goed met computers, maar als Leo iets heeft uitgelegd, dan snap ik het wél  . . .😃