INSTELLINGEN

Algemeen: Pas eventueel de sitetitel aan. Pas eventueel de site omschrijving aan. Klik bij Tijdzone op q en klik op UTC+1. Klik bij Datum notatie op een aanvinkcirkeltje bij de gewenste tijdaanduiding. Vul bij E-mailadres een e-mailadres voor administratieve doeleinden in. Bepaal zelf wat je eventueel nog meer wilt aanpassen

Schrijven: Hier kun je o.a. opgeven dat er via e-mail berichten op de website kunnen worden geplaatst. Bij Formatting staat standaard de 1e optie aangevinkt. Controleer dat. De rest is alleen interessant als je een blog-site maakt.

Lezen: Hier kun je o.a. opgeven hoeveel berichten een webpagina maximaal weergeeft. Op deze pagina geef je (straks) ook aan wat de startpagina van je website moet zijn. Bij Zichtbaarheid site klik je de 1e optie “Laat zoekmachines je site indexeren” aan. De rest is alleen interessant als je een blog-site maakt.

Discussie: Hier kun je instellingen opgeven voor je weblog resp. reacties op een website. Dit onderdeel is alleen interessant als je een blog-site maakt.

Media: Hier kun je instellingen opgeven voor m.n. de afmetingen van foto’s. Standaard staan de afmetingen goed.

Permalinks: Elke webpagina krijgt een eigen webadres, zodat die pagina snel te vinden is bijv. via een link; ook zoekmachines maken er gebruik van. Hier geef je de instellingen op waaraan die permalinks moeten voldoen. Advies: kies hier voor de optie berichtnaam

Privacy: Hier kun je een privacybeleid-pagina selecteren (gebaseerd op AVG-privacywetgeving)

Let op: Er kunnen ook nog andere opties in het menu Instellingen staan. Dit is o.a. afhankelijk van de keuze voor betaalde / gratis webhosting en geïnstalleerde plugins.

 

elders op deze website

WordPress stelt je in staat om met meerdere personen een website te beheren en onderhouden . . .

Voordat je een website gaat beginnen, moet je een aantal zaken goed overdenken en beslissingen nemen . . .

WordPress is tegenwoordig het meest gebruikte pakket voor het maken van een website. Dat komt o.a. doordat het gratis en zeer gebruiksvriendelijk is . . .

Vaak gestelde vragen

Al sinds 1996 maakt SeniorWeb senioren wegwijs in de digitale wereld. We leggen u alles stap voor stap uit in begrijpelijke taal en houden u op de hoogte van nieuwe digitale ontwikkelingen. Bij computerproblemen kunt u een beroep doen op onze computerhulp, die zelfs bij u thuis komt. Bovendien kunt u voor een workshop of cursus over tablets, computer en internet terecht bij 410 leslocaties in het hele land. Inmiddels heeft SeniorWeb 150.000 leden. Zij waarderen het lidmaatschap al jaren met een 8!

 • Digitaal fit
  Wilt u WhatsAppen of Facetimen met uw kleinkind? Foto’s en video’s maken, Facebooken, muziek streamen of op vakantie met e-reader? Of wilt u gewoon uw computer veilig updaten? Het leven wordt een stuk leuker als u digitaal fit bent. Wat u ook met uw tablet, computer of smartphone wilt doen. SeniorWeb helpt u daarbij met praktische uitleg, online cursussen en persoonlijke hulp.
 • PCHulp
  Komt u er even niet uit met uw computer, tablet of smartphone? Ook dan kunt u bij SeniorWeb terecht. Als lid kunt u uw vraag voorleggen aan onze geduldige PCHulp-vrijwilligers. Zij staan voor u klaar om samen met u een oplossing te vinden. U kiest de vorm van PCHulp die bij u past: via internet, telefonisch of aan huis.
 • Online cursussen
  SeniorWeb-leden kunnen via onze website verschillende online cursussen volgen. Elke cursus bestaat uit een aantal lessen. U beslist zelf of u met de eerste les begint, of verderop in de cursus start. Het voordeel is dat u bepaalt wanneer u met een les begint en hoe lang u over elke les doet.
 • Computercursussen bij u in de buurt

  Volgt u liever klassikaal een cursus? Dan kunt u terecht bij een van de 410 SeniorWeb Leslocaties. U wordt begeleid door deskundige en geduldige vrijwilligers.

Word nu gratis lid tot eind 2019 en ontvang het computerboek Veilig en vertrouwd online t.w.v. € 10,75 cadeau. In 2020 betaalt u slechts € 33,- voor het lidmaatschap. Het lidmaatschap geldt tot wederopzegging.

Als SeniorWeb-lid profiteert u van de volgende ledenvoordelen:

 • Ongelimiteerde online helpdesk
 • Telefonische computerhulp én zelfs bij u thuis
 • 4 x per jaar computertijdschrift Enter
 • Wekelijks informatieve nieuwsbrieven
 • Online cursussen over populaire onderwerpen
 • Deskundige controle van verdachte mails
 • Voordelige computerboeken en accessoires

Wat is WordPress?

Je kunt WordPress in één zin uitleggen als volgt: WordPress is een systeem om een website, blog of een webshop mee te beheren zonder dat je hiervoor (veel) technische kennis nodig hebt. Hoewel WordPress draait op de programmeertaal PHP, hoef je zelf geen regel PHP te schrijven als je een website wilt bouwen met WordPress.
Doordat WordPress zo eenvoudig is in gebruik, wordt het tegenwoordig enorm veel gebruikt voor het maken van websites. Sterker nog: méér dan 30 procent van het hele internet gebruikt WordPress!WordPress is open source, wat inhoudt dat iedereen de code van WordPress kan inzien, aanpassen en verspreiden. Je kunt volledig gratis een kopie van WordPress downloaden en installeren in je domein. Hier mag je vervolgens mee doen wat je wilt.

Je moet hebben:

 • een computer
 • een internetverbinding
 • een domein/domeinnaam

Je moet kunnen:

 • omgaan met Windows / iOS
 • internetten
 • typen in een tekstverwerker

Bij sommige leercentra van SeniorWeb word een cursus WordPress aangeboden, zoals bij DOEN! Activiteitencentrum in Venray

De kosten kunnen per ledercentrum verschillen. Bij DOEN! in Venray betaal je € 37,50 voor een workshop/cursus van 8 bijeenkomsten van elk 2 uur.

Ik bouw op aanvraag en in overleg ook WordPress-websites voor derden.
Voor meer informatie in deze kun je contact opnemen via mijn contactformulier

Workflow Optimization is a cross platform message optimization app for all devices. Contact Us

Reacties

“. . . Leo geeft je tijdens de workshop/cursus praktische uitleg, zodat je er zelf snel mee aan de slag kunt . . .”

“. . . Leo heeft een digitale handleiding samengesteld, die hij voortdurend up-to-date houdt en aanpast aan de workshop/cursus; handig om thuis bij de hand te hebben als je aan je website werkt  . . .”

“. . . Mijn laptop was zó traag geworden, vreselijk. Leo heeft hem toen een grote beurt (APK 😉) gegeven en daarna liep-ie weer als een zonnetje  . . .”

“. . . We leverden de teksten voor de pagina’s aan evenals onze wensen t.a.v. de lay-out van de website en Leo zorgde dat het goed kwam: klasse! . . .”

“. . . Leo kan niet alleen een website voor je bouwen, maar hij kan je ook uitleggen hoe je (de inhoud van) de website vervolgens kunt bijhouden en je domein kunt beheren, da’s pas handig! . . .”

“. . .Ik ben niet zo goed met computers, maar als Leo iets heeft uitgelegd, dan snap ik het wél  . . .😃